Poštovani, sve porudžbine koje stignu od danas (24. maj) biće realizovane u izabranom roku na sajtu počev od 6. maja. Sve porudžbine koje su stigle pre 24. maja bice poslate pre praznika. Srećni praznici!

Uslovi za obradu ličnih podataka (Privatnost korisnika)

Online štamparija www.alfaštampa.rs deo je firme Alfa štampa d.o.o. Putem našeg veb-sajta možete naručiti štampanje reklamnog materijala, ali i sami osmisliti dizajn željenog materijala uz pomoć već pripremljenih i unapred dizajniranih šablona. Alfa štampa teži da na svojoj veb stranici redovno ažurira podatke, kao i što je za sva pitanja i nedoumice Korisnika otvorena 24 sata dnevno, svakim danom u nedelji.

Lični podaci korisnika

Opšti uslovi poslovanja veb-sajta Alfa štampa sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zašiti potrošača. Svi lični podaci registrovanih Korisnika iz obrasca porudžbenice biće korišćeni isključivo u skladu sa Zakonom o zašititi podataka o ličnosti. Pristup personalnim podacima Korisnika nije namenjen za javnu upotrebu, kao i što neće biti deljen sa trećim stranama od strane sajta Alfa štampa, sem u slučaju zahteva nadležnih organa u skladu sa propisima. Izuzetak predstavljaju podaci koje je neophodno proslediti trećoj stani, poput kurirske službe, kako bi se komunikacija obavila uspešno i pošiljka stigla na željenu adresu ili do štamparije koja mora odštampati i spremiti materijale za slanje.

Intelektualna svojina

Sadržaj objavljen na ovoj veb-stranici je autorski i samim tim nije ga dozvoljeno koristiti u bilo koje druge svrhe do onih namenjenih za delatnost kojom se bavi sajt Alfa štampa.

Zabranjeno je prepisivati, umnožavati ili na bilo koji drugi način distribuirati sadržaj ili deo sadržaja sajta Alfa štampa bez prethodnog odobrenja. Alfa štampa nije odgovorna za povremene nedostupnosti veb stranice, kao i eventualne pojave netačnih informacija i štete nastale upotrebom istih.

Izjava o zaštiti privatnosti

Podatke poput detalja narudžbine mogu videti jedino zaposleni u Alfa štampi, odnosno tim zadužen za procesuriranje podataka, s tim što se osnovni podaci dostavljaju štampariji kako bi ista postupila u skladu sa ugovorom o saradnji.

Među ove podatke spadaju identitet Korisnika (ime i prezime, imejl adresa, adresa stanovanja i drugo) strogo se čuvaju i biće korišćeni samo u svrhe potrebne za obavljanje određenih delatnosti putem sajta Alfa štampa. Među jedan od mnogobrojnih primera i svrha korišćenja istih, spada ispunjavanje obrazaca za naručivanje željenog materijala koji zahteva osnovne podatke o Korisniku. Isti podaci registorovanim Korisnicima nužni su za ispunjenje obrasca, dok podaci koji se pristupom na internet stranicu automatski beleže, a da ne spadaju u lične podatke, poput vremena pretraživanja, broja dnevnih poseta sajtu, Alfa štampa ima pravo da koristi isključivo radi ocene posećenosti internet stranice i poboljšanja njegovog sadržaja i funkcionalnosti. Jedini izuzetak su slučajevi izričito propisani zakonom, kada je korišćenje ličnih podataka Korisnika neophodno učiniti radi ostvarivanja tražene usluge.

Takođe, u slučaju da kada je Korisnik obavio internet porudžbinu i tom prilikom se registrovao na veb-sajt Alfa štampa, ovaj sajt će Korisniku slati elektoronske poruke putem mejla u vidu raznih obavešenja i aktuelnosti, ali jedino ako je Korisnik izričito dao svoju saglasnost.

Upotreba ličnih podataka korisnika

Lični podaci Korisnika mogu biti korišćeni isključivo u svrhe:

  • obavljanja željenih funkcija na veb-sajtu ili onih tesno povezanih sa njim, poput registracije novih korisnika, pristupa privatnom profilu Korisnika, za slanje željenih narudžbina;
  • odgovaranja na tražene zahteve Korisnika i zahteve za pravilnim funkcionisanjem sajta;
  • ispunjavanja legalnih obaveza;
  • za monitoring i statističku analizu nivoa zadovoljstva Korisnika, kao i za slanje promotivnog materijala, ponuda i njusletera, ali isključivo ukoliko je Korisnik obeležio polje da želi da ih dobija;
  • obradu i procesuiranje informacija povezanih sa delatnošću na veb-sajtu Alfa štampa poput statističkih beleženja navika, interesovanja, frekvencije posećenosti, statistike, broja porudžbina, što se ostvaruje uz pomoć kolačića koje će Korisnik sam predhodno odlučiti da li prihvata ili ne.

Prava korisnika

Alfa štampa informiše svakog Korisnika o skupu njegovih prava prilikom korišćenja sajta alfastampa.rs. U skladu sa tim Korisnik u bilo koje doba ima pravo da:

  • bude obavešten o ličnim podacima koji se tiču isključivo njega, a koje su date i zabeležene na njegovom već postojaćem profilu na sajtu alfastampa.rs;
  • da zatraži određene podatke i dobije informaciju koja se odnosi na zaboravljenu šifru ili korisničko ime ne bi li se uspešno ulogovao na sajt alfastampa.rs;
  • da zatraži i dobije informaciju da li je ulogovan na sajt alfastampa.rs ili ne.

Problemi sa logovanjem i registracijom

Sistem veb-sajta Alfa štampa koji se odnosi na registraciju i logovanje napravljen je tako da zaštiti privatnost Korisnika na najbolji mogući način, kao i privatnost njegovih unetih podataka. Ukoliko Korisnik ima problema sa logovanjem na naš veb-sajt, prvi korak koji bi trebalo da preduzmu jeste provera da li koristi registrovanu imejl adresu i tačnu lozinku. Ukoliko su svi od ovih zateva ispunjeni, a Korisnik i dalje ima problema sa logovanjem, neka se slobodno obrati korisničkom servisu našeg sajta (office@alfastampa.rs) koji će se potruditi da uspešno reši nastali problem.

Ukoliko je korisnik zaboravio lozinku, može da je resetuje pomoću stranice Zaboravljena lozinka (http://alfastampa.rs/password/reset).

Uloga kolačića

Korisnik bi trebalo da ima u vidu da sajt Alfa štampa koristi kolačiće radi lakše upotrebe istog od strane Korisnika. Njihova svrha je dobronamerna, ne mogu biti štetni i nisu nosioci virusa, već doprinose kvalitetnijem iskustvu Korisnika prilikom istraživanja našeg sajta. Korisnik se sa njima susreće kada prvi put posećuje neku veb stranicu. Svaki sledeći put kada poseti istu stranicu, odnosno stranicu Alfa štampe oni će biti automatski primenjeni. Na taj način stranica će imati saznanje o tome da je Korisnik već posećivao ovaj sajt i prilagodiće sadržaj onome šta Korisnik želi da vidi na ekranu.

Kolačići će biti od pomoći da u korpi za kupovinu ostane zapamćen sadržaj onoga što je Korisnik prethodno naručio, upamtiti lozinku ili forme koje je prethodno ispunio, poput svog imena, prezimena i imejl adrese u određenim poljima. Neki kolačići su detaljniji i pamte koliko vremena je Korisnik proveo na nekoj internet stranici ili koje je linkove posećivao.

Od kako je Evropska Unija donela direktivu o korišćenju veb kolačića, od tada Korisnike na brojnim sajtovima, kao i na sajtu Alfa štampe čeka obaveštenje o kolačićima koje zahteva pristanak Korisnika pre samog pristupa i nastavljanja pretrage sajta. Korisnik može odlučiti da ne prihvati kolačiće, što bi moglo imati negativan uticaj na upotrebljivost i korišćenje brojnih funkcija na veb sajtovima, brzinu učitavanja podataka i korišćenje pojedinih servisa.

Deaktivacija profila

Ukoliko u nekom momentu Korisnik poželiti da promeni svoje korisničko ime, šifru ili pak imejl adresu, neophodno je da se obrati korisničkom servisu veb-sajta alfastampa.rs (office@alfastampa.rs) koji će mu u zavisnosti od konkretne situacije predočiti mogućnosti ostvarenja njegovog zahteva.

Ukoliko Korisnik zahteva deaktivaciju profila na sajtu alfastampa.rs, potrebno je da kontaktira korisnički servis istog sajta putem telefona (064-646-9999) ili imejl adrese (office@alfastampa.rs), nakon čega će njegov zahtev biti razmotren i ukoliko razlozi opravdavaju, ugašen. Molimo Korisnike da imaju u vidu da pojedine personalne informacije mogu ostati arhivirane u bazi sajta alfastampa.rs, čak i nakon što je profil deaktiviran.

Raiffeisen Bank Visa Master Card Maestro Master Card Secure Code Verified by Visa
Poštovani, koristimo kolačiće kako bismo vam obezbedili dobro korisničko iskustvo, prikazivanje reklama i druge funkcionalnosti neophodne za funkcionisanje sajta. Ukoliko nastavite da koristite sajt slažete se sa upotrebom kolačića. Više o kolačićima pročitajte ovde.