Pravilnik o postupku i načinu rešavanja reklamacija

Ovim pravilnikom Alfa štampa d.o.o, u daljem tekstu trgovac, određuje način, uslove i postupak rešavanja prigovora(reklamacije) kupca zbog nedostataka na kupljenom proizvodu putem sajta www.alfastampa.rs i ovlašćenja, obaveze i odgovornosti trgovca u pogledu ostvarivanja prava kupca na prigovor.

Kupac, u smislu ovog pravilnika, jeste svaki građanin koji putem interneta na sajtuwww.alfastampa.rs kupuje proizvode za lične potrebe ili potrebe drugih.

Reklamacije se mogu podneti isključivo u slučaju kada je: narudžbina nepotpuna, artikal oštećen, ili ne odgovara specifikaciji narudžbine.

Kupac ima pravo prigovora na kupljeni proizvod zbog nedostataka koji su nastali najkasnije dva radna dana nakon što je materijal primljen.Istekom ovog roka kupac gubi pravo na podnošenje prigovora.

Zahtev za reklamaciju može se dostaviti putem email adrese na: office@alfastampa.rs. Prilikom podnošenja zahteva za reklamaciju kupac je dužan:

  • u zahtevu za reklamaciju da navede razloge reklamacije i željeni način rešavanje iste;
  • u slučaju ponovnog štampanja materijala, proizvod koji reklamira vrati na adresu trgovca, u kom slučaju troškove dostave plaća trgovac.

Kupac nema pravo na prigovor ako je:

  • propustio rok za podnošenje prigovora utvrđen u ovom pravilniku;
  • nedostatak na kupljenom proizvodu nastao njegovom krivicom ili krivicom drugih;
  • promenio odluku o izboru proizvoda.

Osnovanost zahteva za reklamaciju utvrđuje ovlašćeni radnik, i obaveštava kupca u roku od 7 radnih dana od dana prijema iste.

U slučaju osnovanosti prigovora i njegovog prihvatanja od strane trgovca, kupac ima pravo po sopstvenom izboru na:

  • ponovno štampanje kupljenog proizvoda;
  • vraćanje iznosa cene plaćene po priloženom računu;
  • ukoliko je moguće otklanjanje nedostatka na proizvodu.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu će novac biti uplaćen na tekući račun.

Povraćaj sredstava se vrši isključivo na gore navedene načine i nije moguće poslati novac po kuriru u gotovini.

Raiffeisen Bank Visa Master Card Maestro Master Card Secure Code Verified by Visa
Poštovani, koristimo kolačiće kako bismo vam obezbedili dobro korisničko iskustvo, prikazivanje reklama i druge funkcionalnosti neophodne za funkcionisanje sajta. Ukoliko nastavite da koristite sajt slažete se sa upotrebom kolačića. Više o kolačićima pročitajte ovde.