Poštovani, sve porudžbine koje stignu od danas (24. maj) biće realizovane u izabranom roku na sajtu počev od 6. maja. Sve porudžbine koje su stigle pre 24. maja bice poslate pre praznika. Srećni praznici!

USLOVI KORIŠĆENJA (OPŠTI USLOVI KUPOVINE)

Online štamparija Alfaštampa.rs deo je firme Alfa štampa d.o.o. Putem našeg veb-sajta možete naručiti štampanje reklamnog materijala, i uslugu dizajna za materijal koji štampate. Alfa štampa teži da na svojoj veb stranici redovno ažurira podatke.

Prilikom posete ili kupovine putem sajta Alfastampa.rs korisnik prihvata Uslove korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu. Alfa štampa d.o.o. zadržava pravo izmene i dopune postojećih pravila bez prethodnog obaveštenja.

Alfa štampa d.o.o. posluje u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini i svim ostalim važećim zakonima i propisima Republike Srbije.

Mole se svi korisnici sajta Alfastampa.rs da se pre narudžbine upoznaju sa detaljnim uslovima kupovine.

Sigurnost sajta

Kupovina na našem sajtu je sigurna. Svi podaci o kupovini vidljivi su samo administratoru. Alfa štampa će preduzeti sve mere predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba ili izmena ličnih podataka Korisnika. Podaci o vašoj platnoj kartici su kriptovani i dostupni samo banci koja obavlja transakciju.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Raiffeisen banka ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Komunikacija elektronskim putem

Komunikacija elektronskim putem započeinje od momenta posete korisnika sajtu Alfastampa.rs i slanja prve mejl poruke. Pošto korisnik prihvati uslove korišćenja sajta, smatra se da je saglasan da sa sajtom Alfastampa.rs komunicira elektronskim putem. Sva dalja komunikacija odvija se putem elektronske pošte, kao i putem obaveštenja i novina koje će Alfastampa.rs blagovremeno postavljati na sajtu.

Svi zahtevi Korisnika mogu se poslati na mejl adresu Alfa štampe office@alfastampa.rs. U tom slučaju neophodno je da korisnik proveri da li je uneo tačno ime i prezime, mejl adresu, telefon i da li je precizno postavio pitanje, odnosno iznelo zahtev. Naši zaposleni će korisniku odgovoriti u najkraćem roku.

Odabir/selekcija proizvoda i naručivanje

Klikom na dugme Naručite korisnik bira proizvod koji želi da kupi. Zatim popunjava formu podacima neophodnim za definisanje vrste, količine i vremena isporuke štampanog materijala. U ovom koraku korisnik označava da li ima sopstveni dizajn ili naručuje i uslugu dizajna. Nakon klika na dugme Potvrdite izbor proizvod će biti dodat u korpu.

Kako bi dovršio narudžbinu, od Korisnika će biti zahtevano da odabere način plaćanja i potvrdi svoju narudžbinu, odnosno da dovrši svoju narudžbinu tako što će odabrani ili sopstveno kreirani fajl aploadovati na mesto posebno namenjeno za to ili popuniti podatke za izradu dizajna, ukoliko je u prethodnom koraku označio da poručuje i uslugu dizajna od Alfaštampa.rs.

Korisnik je odgovoran za tačnost naručenog sadržaja, što podrazumeva sve potencijalne gramatičke greške i fajlove koje je izabrao za štampanje.

Nakon čitavog postupka odabira željenih proizvoda, na ekranu će se Korisniku prikazati ukupan novčani iznos njegove narudžbine.

Napomena: Neke od fotografija koje će biti prikazane na sajtu Alfastampa.rs ne moraju biti autentične sa finalnim proizvodom koji će stići do Korisnika.

Način plaćanja i odabir sadržaja za štampanje

Plaćanje je moguće izvršiti:

 • Pouzećem
 • Uplatom na tekući račun (virmanski)
 • Platnom karticom

U slučaju plaćanja pouzećem, korisnik naručene artikle dobija na odabranu adresu, a troškove narudžbine plaća kuriru. Pri odabiru plaćanja pouzećem, porudžbina će biti automatski prosleđena timu Alfaštampa.rs koji će tim pre započeti sa štampanjem.

Što se tiče plaćanja putem bankovnog računa, sa izradom porudžbine biće započeto tek nakon što uplata bude vidljiva na računu Alfa štampa d.o.o. Shodno tome dostava narudžbine može biti pomerena za 2-3 dana, u zavisnosti od potrebnog vremena za štampanje poslatog materijala.

Pri plaćanju platnom karticom, korisnik će biti automatski preusmeren na sajt Raiffeisen Bank ad Beograd. Banka vrši proveru kartice korisnika, i raspoloživost sredstava na računu, i ako postoje uslovi za plaćanje, rezerviše sredstva na tekućem računu korisnika, u vrednosti iznosa porudžbine. Nakon završetka plaćanja sa sajta banke korisnik biva ponovo prosleđen na sajt Alfastampa.rs gde se kupovina završava.

Sve fakture se šalju korisniku na mejl nakon evidentirane uplate i poslate robe. Odgovornost je Korisnika da odštampa sve fakture i čuva ih u svojoj bazi.

Odgovornost korisnika za uneti sadržaj

Odabrani sadržaj i materijal za štampanje, kao i onaj koji zahteva prethodnu autorizaciju radi dalje reprodukcije, u potpunosti potpada pod odgovornost korisnika.

Alfastampa.rs neće biti ni u kom slučaju odgovorna za neautorizovano korišćenje materijala koji pripada korisniku ili bilo koju zloupotrebu prava od treće strane.

Alfastampa.rs zadržava pravo da u bilo koje vreme stopira porudžbinu koja jasno ukazuje na zloupotrebu intelektualne svojine i prava od treće strane. Isto pravilo važi ukoliko je sam sadržaj nemoralan, uzurpirajući ili predstavlja pretnju javnom pravu i moralu.

Provera poslatih fajlova

Na zahtev korisnika, odabirom opcije “Detaljna kontrola”, grafički i estetski aspekti poslatog fajla biće prosleđeni na proveru profesionalnom operateru Alfa štampe, uz definisanu naknadu.

Selekcijom ove opcije, Alfa štampa će proveriti: grafički sadržaj i ispravnost lejera, margine, prostor od ivice do grafičkog sadržaja, broj stranica, rezoluciju fajla, mod fajla, kao i što će izvršiti verifikaciju grafičkih podešavanja koja se tiču štampanja i razne druge stvari.

Napomena: Sistemska provera na uključuje kontrolu niti korekciju gramatičkih i slovnih grešaka, nedostatak određenih fajlova ili fotografija.

Potvrda narudžbine

Alfa štampa će korisniku poslati mejl u momentu kada narudžbina bude do kraja izvršena i sva tražena polja budu pravilno ispunjena. Ukoliko korisnik primi mejl sa neke druge mejl adrese, koja nije oficijalna mejl adresa veb-sajta Alfa štampa (nema nastavak ...@alfastampa.rs), molimo korisnika da nam se odmah javi na:
office@alfastampa.rs
064/646-9999

Dostava

Naručeni proizvodi stižu na adresu korisnika, u najkraćem mogućem roku. Dostavu za Alfastampa.rs obavlja kuriska služba AKS EXPRESS KURIR d.o.o.. Ukoliko dostava bude neuspešna i korisnik ne preuzme paket u trenutku dolaska kurira na ugovorenu adresu, kurirska služba će korisniku ostaviti poruku kako bi se lično dogovorili oko vremena preuzimanja paketa. U slučaju promene načina ili adrese dostave, korisnik je obavezan da blagovremeno obavesti kurirsku službu.

Isto tako, u slučaju da korisnik u međuvremenu promeni mesto stanovanja ili adresu na koju želi da mu stigne dostava, dužan je da Alfa štampu blagovremeno obavesti o tome. U slučaju svake takve promene o kojoj Alfastampa.rs nije obaveštena, neće biti odgovorna za bilo kakve neregularnosti u pogledu narudžbine, odnosno isporuke proizvoda. Takođe, Alfastampa.rs ne preduzima odgovornost za moguću štetu prouzrokovanu kasnom dostavom.

Svi poslati fajlovi putem sajta Alfastampa.rs do 12:00 sati biće obrađeni i odštampani u roku naznačenom u okviru polja: Vreme dostave. Sve narudžbine koje pristignu van navedenog vremena, biće obrađene narednog dana. Alfastampa.rs je dostupna Korisnicima 24h svakog dana u nedelji preko mejla office@alfastampa.rs. Alfa stampu možete kontaktirati i putem telefona 064/646-9999 od ponedeljka do petka od 9 do 17h ili putem mejl adrese: office@alfastampa.rs u bilo koje vreme.

Cene

Sve cene koje se nalaze na veb-sajtu Alfa štampa uključuju 20% PDV i izražene su u dinarima. Dotične cene važe samo za online kupovinu putem sajta. Dostava je besplatna za sve količine porudžbina i sve lokacije na teritoriji Srbije za iznose preko 5000 din.

Alfa štampa zadržava pravo promene cena bez prethodne najave.

Odustajanje od kupovine

Pravo povlačenja narudžbine bez penala po korisnika i bez specifikacije razloga, ne primjenjuje se na većinu usluga koje nudi Alfastampa.rs, kako bi trebalo imati u vidu da je isporučena roba prilagođena i personalizovana dotičnom korisniku.

Sve troškovi vraćanja naručenog materijala snosi korisnik.

Intelektualna svojina

Sadržaj objavljen na ovoj veb-stranici je autorski i samim tim nije ga dozvoljeno koristiti u bilo koje druge svrhe do onih namenjenih za delatnost kojom se bavi sajt Alfa štampa.

Zabranjeno je prepisivati, umnožavati ili na bilo koji drugi način distribuirati sadržaj ili deo sadržaja sajta Alfa štampa bez prethodnog odobrenja. Alfa štampa nije odgovorna za povremene nedostupnosti veb stranice, kao i eventualne pojave netačnih informacija i štete nastale upotrebom istih.

Reklamacija

Reklamacije se mogu podneti isključivo u slučaju kada je: narudžbina nepotpuna, artikal oštećen, ili ne odgovara specifikaciji narudžbine.

Kupac ima pravo prigovora na kupljeni proizvod zbog nedostataka koji su nastali najkasnije dva radna dana nakon što je materijal primljen. Istekom ovog roka kupac gubi pravo na podnošenje prigovora.

Zahtev za reklamaciju može se dostaviti putem email adrese na: office@alfastampa.rs. Prilikom podnošenja zahteva za reklamaciju kupac je dužan:

 • u zahtevu za reklamaciju da navede razloge reklamacije i željeni način rešavanje iste;
 • u slučaju ponovnog štampanja materijala, proizvod koji reklamira vrati na adresu trgovca, u kom slučaju troškove dostave plaća trgovac.

Kupac nema pravo na prigovor ako je:

 • propustio rok za podnošenje prigovora utvrđen u ovom pravilniku;
 • nedostatak na kupljenom proizvodu nastao njegovom krivicom ili krivicom drugih;
 • promenio odluku o izboru proizvoda.

Osnovanost zahteva za reklamaciju utvrđuje ovlašćeni radnik, i obaveštava kupca u što kraćem roku, a najkasnije u roku od 7 radnih dana od dana prijema iste.

U slučaju osnovanosti prigovora i njegovog prihvatanja od strane Alfa štampe, kupac ima pravo po sopstvenom izboru na:

 • ponovno štampanje kupljenog proizvoda;
 • vraćanje iznosa cene reklamiranog proizvoda plaćene po priloženom računu;
 • ukoliko je moguće otklanjanje nedostatka na proizvodu.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu će novac biti uplaćen na tekući račun.

Povraćaj sredstava se vrši isključivo na gore navedene načine i nije moguće poslati novac po kuriru u gotovini.

Polisa privatnosti

Vaša privatnost je važna. Zato vam savetujemo da pažljivo pročitate ovaj tekst i informišete se.

Izjava o zaštiti privatnosti

Opšti uslovi poslovanja veb-sajta Alfa štampa sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zašiti potrošača. Svi lični podaci korisnika, prikupljeni pri poručivanju ili registraciji, biće korišćeni isključivo u skladu sa Zakonom o zašititi podataka o ličnosti. Pristup personalnim podacima korisnika nije namenjen za javnu upotrebu, kao i što neće biti deljen sa trećim stranama od strane sajta Alfa štampa, sem u slučaju zahteva nadležnih organa u skladu sa propisima. Izuzetak predstavljaju podaci koje je neophodno proslediti trećoj stani, poput kurirske službe, kako bi se komunikacija obavila uspešno i pošiljka stigla na željenu adresu ili do štamparije koja mora odštampati i spremiti materijale za slanje.

Primenjivost ove polise ne važi na internet stranicama van domena Alfastampa.rs, a kojima se pristupa sa internet stranice Alfastampa.rs putem veza ka drugim internet stranicama koje su u vlasništvu trećeg lica. Pročitajte polise o zaštiti privatnosti ovih internet stranica kako biste saznali na koji način oni sakupljaju, koriste, razmenjuju i obezbeđuju vaše podatke.

Tipovi obaveštenja korisnicima

 • Poštanska i elektronska pisma;
 • Baneri;
 • Lifleti;
 • Njusleteri;
 • Telefonski pozivi.

Upotreba ličnih podataka korisnika

Lični podaci Korisnika mogu biti korišćeni isključivo u svrhe:

 • obavljanja željenih funkcija na veb-sajtu ili onih tesno povezanih sa njim, poput registracije novih korisnika, pristupa privatnom profilu korisnika, za slanje željenih narudžbina;
 • odgovaranja na tražene zahteve korisnika i zahteve za pravilnim funkcionisanjem sajta;
 • ispunjavanja legalnih obaveza;
 • za monitoring i statističku analizu nivoa zadovoljstva korisnika, kao i za slanje promotivnog materijala, ponuda i njusletera, ali isključivo ukoliko je korisnik obeležio da želi da ih dobija;
 • obradu i procesuiranje informacija povezanih sa delatnošću na veb-sajtu Alfa štampa poput statističkih beleženja navika, interesovanja, frekvencije posećenosti, statistike, broja porudžbina, što se ostvaruje uz pomoć kolačića koje će korisnik sam predhodno odlučiti da li prihvata ili ne.

Korišćenje Internet kolačića (cookies), ostalih tehnologija i trećih lica za prikupljanje podataka

AlfaŠtampa.rs koristi kolačiće da bi kolektovali statističke podatke pomoću kojih stalno poboljšavamo korisnički ugođaj. Kolačić je datoteka (fajl) koja se privremeno smešta na Vašem disku za trajno skladištenje podataka. Gotovo svi web sajtovi koriste kolačiće, a neretko se dešava da sajtovi ne funkcionišu u potpunosti bez omogućenih kolačića. Kolačić sadrži pseudoslučajno generisani ID, koji omogućava da se prepozna Vaš računar i da se kolektuju informacije o web stranicama i funkcijama korišćenim od strane Vašeg pretraživača. Međutim, kolačići ne mogu identifikovati Vas, Vaše ime ili adresu. Takođe, kolačići ne mogu biti nosioci virusa i drugih malicioznih programa. Između ostalog, kolačići se mogu koristiti za memorisanje veličine fonta web sajta, ako ste odlučili da ga promenite. Tako da, kada sledeći put posetite web sajt, font će biti veličine koju ste prethodno izabrali.

Dodatno, AlfaŠtampa.rs koristi Google Analytics uslugu za kolektovanje statističkih podataka o ponašanju korisnika na web sajtu. Mi koristimo ove informacije kako bismo razumeli šta korisnici traže i našli najbolji način da im prezentujemo relevantne informacije. Google snima informacije o saobraćaju web lokacije na svojim serverima, ali mi maskiramo poslednjih osam cifara IP adrese kako bismo ih učinili anonimnim. Posledica je da pojedinačni korisnik ne može biti identifikovan na osnovu podataka prikupljenih od strane Google-a. Odbacite ili izbrišite kolačiće Vi uvek možete da odbacite kolačiće na Vašem računaru tako što ćete promeniti podešavanja web pretraživača. Tačna lokacija podešavanja zavisi od pretraživača koji koristite. Međutim, trebalo bi da budete svesni da ako odbacite kolačiće nećete moći da koristite određene funkcije i servise, kao što je na primer naručivanje ili da pristup korisničkom nalogu, i da vidite one koje se u svom funkcionisanju oslanjaju na informacije o izborima koje ste Vi napravili. Svi web pretraživači Vam omogućavaju da izbrišete kolačiće pojedinačno ili sve odjednom.

Prava korisnika

Alfa štampa informiše svakog korisnika o skupu njegovih prava prilikom korišćenja sajta alfastampa.rs. U skladu sa tim korisnik u bilo koje doba ima pravo da:

 • bude obavešten o ličnim podacima koji se tiču isključivo njega, a koje su date i zabeležene na njegovom već postojaćem profilu na sajtu alfastampa.rs;
 • da zatraži određene podatke i dobije informaciju koja se odnosi na zaboravljenu šifru ili korisničko ime ne bi li se uspešno ulogovao na sajt alfastampa.rs;
 • da zatraži i dobije informaciju da li je ulogovan na sajt alfastampa.rs ili ne.

Problemi sa logovanjem i registracijom

Sistem veb-sajta Alfa štampa koji se odnosi na registraciju i logovanje napravljen je tako da zaštiti privatnost korisnika na najbolji mogući način, kao i privatnost njegovih unetih podataka. Ukoliko Korisnik ima problema sa logovanjem na naš veb-sajt, prvi korak koji bi trebalo da preduzmu jeste provera da li koristi registrovanu imejl adresu i tačnu lozinku. Ukoliko su svi od ovih zateva ispunjeni, a korisnik i dalje ima problema sa logovanjem, neka se slobodno obrati korisničkom servisu našeg sajta (office@alfastampa.rs) koji će se potruditi da uspešno reši nastali problem.

Ažuriranje ličnih podataka

Ukoliko u nekom momentu korisnik poželiti da promeni svoje korisničko ime, šifru ili pak imejl adresu, neophodno je da se obrati korisničkom servisu veb-sajta alfastampa.rs (office@alfastampa.rs).

Ukoliko Korisnik zahteva deaktivaciju profila na sajtu alfastampa.rs, potrebno je da kontaktira korisnički servis istog sajta putem telefona (064-646-9999) ili imejl adrese (office@alfastampa.rs), nakon čega će njegov zahtev biti zabeležen i u najkraćem roku realizovan. Molimo Korisnike da imaju u vidu da pojedine personalne informacije mogu ostati arhivirane u bazi sajta alfastampa.rs, čak i nakon što je profil deaktiviran.

Prikupljanje informacije o drugim ili od drugih osoba

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o Vama, te informacije će biti korišćene isključivo u svrhe za koje su i dostavljene. Na primer, navođenje adrese prijatelja na koju će biti dostavljena porudžbina.

Sakupljanje informacija od dece

Alfa štamda d.o.o. neće svesno ili namerno putem interneta sakupljati lične podatke od dece mlađe od 13 godina. Zalažemo se za zaštitu prava dece.

Kontakt

Ukoliko imate pitanja ili pritužbe koje se tiču privatnosti i sigurnosti vaših podataka, ili ukoliko imate saznanja ili sumnju o narušavanju privatnosti ili sigurnosti, molimo vas da kontaktirate sa nama putem telefona (064-646-9999) ili mejl adrese (office@alfastampa.rs).

Raiffeisen Bank Visa Master Card Maestro Master Card Secure Code Verified by Visa
Poštovani, koristimo kolačiće kako bismo vam obezbedili dobro korisničko iskustvo, prikazivanje reklama i druge funkcionalnosti neophodne za funkcionisanje sajta. Ukoliko nastavite da koristite sajt slažete se sa upotrebom kolačića. Više o kolačićima pročitajte ovde.